Demanen que l'Observatori del Paisatge analitzi l'impacte del Parc Tramuntana a l'Empordà

Baix Empordà

Data: 27/10/2021

A 24 quilòmetres de la badia de Roses s'ha projectat el Parc Tramuntana. Un projecte d'energia eòlica marina, que presidiria el paisatge des del Cap de Creus fins al Far de Sant Sebastià, a través de 35 aerogeneradors de 258 metres d'altura. Ara, la plataforma detractora Stop Macro Parc Eòlic de la Costa Brava Nord ha presentat 20.000 signatures i 20 mocions d'ajuntaments a la subdelegació del govern espanyol a Girona per clamar que la transició energètica es faci en consonància amb el territori.

Regit pel Pla d'Ordenació de l'Espai Marítim
Per les seves característiques de macro-parc, els tràmits de la iniciativa depenen administrativament del Govern espanyol. Les crítiques es van intensificar aquest estiu quan el Ministeri de Transició Ecològica va posar a informació pública el futur Pla d'Ordenació de l'Espai Marítim. El document, en concret, qualifica "d'ús prioritari per a l'energia eòlica" el tram comprès entre el Cap de Creus, el Golf de Roses i la Badia de Pals. Des de Stop Macro Parc Eòlic Marí van presentar-hi al·legacions.

​Volen que l'Observatori del Paisatge estudiï l'impacte al territori
La plataforma es mostra preocupada davant "l'impacte que pot tenir el projecte a l'Empordà", una regió basada eminentment del turisme. També, consideren que els aerogeneradors podrien afectar el sector pesquer, el teixit empresarial, els esports nàutics i la fauna terrestre i marina, tals com les migracions locals i estacionals de cetacis i aus. En aquest sentit, demanen que l'Observatori del Paisatge de Catalunya analitzi en deteniment l'impacte que tindria al territori.

Sobre la taula hi ha més projectes eòlics
Davant els macro-projectes d'energies renovables, els seus detractors advoquen per l'autoconsum i la descentralització a través d'instal·lacions situades als taulats de les llars, Polígons Industrials i Ajuntaments. A més recorden que a l'Empordà a banda del Parc Tramuntana, hi ha unes deu propostes més de parcs eòlics.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient