Torroella enllesteix els horts comunitaris i ecològics

INTERVÉ: Sandra Bartomeus, regidora de Medi Ambient / Roser Font, regidora d'Acció Social

A la zona del Tamariuà al costat del riu Ter a Torroella de Montgrí s'hi han adequat 28 parcel·les d'uns 50 metres quadrats destinades a horts comunitaris i ecològics. Aquesta va ser una de les peticions recollides en el primer procés de participació ciutadana fet en aquest mandat i està a punt de convertir-se en una realitat.

Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar l'agricultura sostenible i de proximitat, i la relació entre les persones que rebran la parcel·la per fer-hi un hort i per un període màxim de 3 anys.

La parcel·la ve acompanyada per una boca d'aigua i l'ús dels serveis d'un edifici comunitari amb lavabo adaptat i amb espai perquè tots els usuaris puguin guardar-hi les eines. La finca està vallada i tindrà l'accés regulat. A l’exterior hi haurà un espai reservat per aparcament i una zona de benvinguda, arbrada i amb taules.

El darrer ple municipal es va aprovar el reglament d’ús d’aquests horts comunitaris, on s’estableix per exemple que tots els usuaris hauran d’assistir obligatòriament a formació d’horticultura ecològica. 
.
En un mes el reglament aprovat ha d'acabar el curs administratiu i mentrestant s'aprovarà la convocatòria pública i les bases del concurs. Pel que fa a l’adjudicació de les parcel·les es farà per lliure concurrència i per un període màxim de 3 anys.  Per tant, per poder accedir-hi només caldrà tenir més de 18 anys i estar empadronat al municipi. Si hi ha més demanda que oferta, es realitzarà un sorteig públic.

S'ha previst també que hi hagi unes parcel·les destinades a entitats socials i educatives.

Per tal de promoure les bones pràctiques, l'ajuntament oferirà tallers i formació en horticultura ecològica i vetllarà pel correcte funcionament de les parcel·les.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient