El C.N l'Estartit estudia l'impacte ambiental de la nàutica recreativa

Intervé: Jordi Ponjoan, President CLub Nàutic Estartit

El Club Nàutic de l'Estartit està analitzant l’impacte que genera la nàutica recreativa a les Illes Medes i la Costa del Montgrí. L'objectiu és conèixer és conèixer l'estat de l'ecosistema marí de la zona, centrant-se principalment en la Posidònia, una planta molt habitual en tot el litoral català. L'estudi del Club compta amb la col·laboració de l'associació Submon, entitat que vol aconseguir un ús sostenible del fons marí.

La data per la fi de l'estudi és a finals de tardor. Tal i com explica el Diari de Girona, l'estudi compta amb dues parts diferenciades. Per una banda, l'associació Submon va fer diverses immersions per controlar com es trobaven les praderies de posidònia, quantificant la densitat de peixos en cadascuna d'elles.

La segona fase va començar aquest mes d’agost. Consisteix en realitzar enquestes als diferents patrons de les embarcacions amarrades a la costa del Montgrí i preguntar sobre l’entorn. Amb això es vol averiguar el nivell de coneixement del territori i saber com fan servir l’àncora i les boies, a més de la seva forma de navegar. Aquestes enquestes acabaran a principis de setembre i, amb totes les respostes analitzades, es podrà acabar l’estudi.

La presència de la nàutica recreativa ha anat en augment els últims anys i algunes de les males praxis poden causar danys al mediambient
Per aquest motiu l’informe es farà públic i es compartirà amb les administracions per poder actuar respecte aquest problema.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient