Salvem el Golfet demana a l'Ajuntament revisar el penya-segat després del Temporal Gloria

Palafrugell

Data: 08/02/2020

Així ha quedat la Platja del Golfet després del pas de la borrasca Gloria. Amb part del camí de ronda tancat per perill, sense sorra, i amb roques de grans dimensions que el temporal va provocar que es desprenguessin del penya-segat, algunes d'elles, fins i tot, baixant per damunt de la xarxa de protecció.

El despreniment de pedres i vegetació és habitual en cada llevantada, fet que suposa que la xarxa que protegeix la platja d'aquestes caigudes s'hagi hagut de reforçar en diverses ocasions. La malla metàl·lica es va instal·lar l'any 2005 i es va reforçar els anys 2010 i 2012, l'últim a petició del mateix consistori palafrugellenc.

Després de veure aquestes afectacions l'associació Salvem el Golfet ha presentat una instància a l'Ajuntament de Palafrugell per realitzar una inspecció del penya-segat, de les xarxes de protecció del mateix i del camí de ronda que transcorre paral·lel als murs de la finca del xalet del Golfet. També han sol·licitat que un cop realitzades aquestes inspeccions se'ls informi sobre l'afectació de la zona i l'estat de les xarxes, així com de les possibles afectacions futures si es repeteixen episodis com el viscut les anteriors setmanes.

Els ecologistes creuen que el retrocés de la muntanya pot augmentar i apunten important necessitat de revisar l'estat en què es troba la zona per on ha de passar el futur camí de ronda que unirà el Golfet amb Cap Roig. També denuncien un cop més la construcció del Xalet. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient