Verges passa del 34% al 91% de reciclatge en 3 mesos

INTERVÉ: Núria Roca, regidora d'Ordenació Municipal

Amb només 3 mesos el municipi de Verges ha aconseguit augmentar el reciclatge del 34% al 91%. La posada en funcionament el passat mes d'octubre del servei de recollida d'escombraries porta a porta ha estat clau per disminuir el rebuig i per tant els residus que acaben a l'abocador i conseqüentment augmentar el reciclatge. Els vergelitans van rebre un kit de cubells, bosses i prospectes informatius i l'Ajuntament va fer una gran tasca pedagògica per conscienciar als veïns de la necessitat de millorar en reciclatge.

Cada dia s'han de treure determinades fraccions de residus segons un calendari establert. A més es va posar en funcionament una petita deixalleria a la zona esportiva de Verges que serveix d'àrea d'emergència. Uns 200 vergelitans ja han fet ús d'aquest nou servei i s'han calculat 780 aportacions. Ara l'objectiu és mantenir aquestes excel·lents dades de reciclatge.

Municipis com Corçà, Begur i Verges ja han començat a aplicar el servei de recollida d'escombraries porta a porta. També ho farà durant aquest 2019 el municipi de Mont-ras.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient