La platja de Torre Valentina de Sant Antoni és la primera catalana 'Green Beach'

Intervenen: Joan Caner, regidor de turisme de Calonge i Sant Antoni / Lluís Prats,  investigador del projecte MITOMED+

La platja de Torre Valentina de Sant Antoni de Calonge és la primera de Catalunya en aconseguir la certificació Green Beach. Es tracta d'un segell de monitoratge sostenible de les platges que ha desenvolupat l'Institut de Recerca en Turisme de la Universitat de Girona com a socis investigadors del projecte europeu MITOMED+

Per mitjà de paràmetres d'accessibilitat, eficiència energètica o seguretat es fa l'avaluació de les platges per certificar el seu compromís amb la sostenibilitat. Per aconseguir el segell, Torre Valentina ha instal·lat plaques solars a la caseta de socorrisme i les dependències de "La platja a l'abast de tothom" que han permès desconnectar-se totalment de la xarxa elèctrica general. També s'ha habilitat un punt de càrrega gratuït de bicicletes elèctriques i una passarel·la de plàstic reciclat per a persones amb mobilitat reduïda. 

Totes aquestes innovacions s'han presentat aquest divendres a tots els integrants del projecte europeu. Per l'ajuntament calongí, amb aquesta certificació s'obre perquè més turistes europeus visitin la Costa Brava. 

 A Catalunya, a banda de Sant Antoni de Calonge també han participat de la prova pilot del projecte Lloret de Mar i Torredembarra. Es tracta però d'un projecte internacional que té per objectiu aconseguir entre tots pujar el nivell de sostenibilitat en el turisme. 

L'equip de la Universitat de Girona serà qui s'encarregui de tota la metodologia d'anàlisi perquè els resultats siguin tangibles. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient