Mig milió d'euros de subvenció als ajuntaments per instal·lacions solars fotovoltaiques

Baix Empordà

Data: 04/12/2018

La Diputació de Girona ajudarà a finançar amb més de mig milió d’euros les inversions en instal•lacions solars fotovoltaiques de 42 ajuntaments de les comarques gironines per a l’autoconsum. És requisit imprescindible que les instal·lacions estiguin ubicades en edificis i equipaments públics com escoles i llars d'infants, centres cívics, ajuntaments, biblioteques, espais socials o altres equipaments municipals. 

L'Alt Empordà serà la comarca que rebrà una injecció més gran amb 136.800 euros, seguida del Gironès amb 123.000, la Garrotxa amb 112.000, la Selva amb 98.000 i el Baix Empordà amb 68.000. La comarca baixempordanesa portarà l'energia solar fotovoltaica a l'escola de Bellcaire d'Empordà, l'ajuntament de Calonge i Sant Antoni, l'escola El Rodonell de Corçà, la rectoria de Santa Coloma de Fitor de Forallac, l'escola infantil El Tren Petit de La Bisbal d'Empordà i l'Espai Ter de Torroella de Montgrí. 

Aquestes subvencions s’emmarquen en el programa «Del pla a l’acció» de la Diputació, que dona suport als 209 municipis adherits al Pacte d’alcaldes per a l’energia i el clima. Aquest document, que s'ha d'implementar entre el 2018 i el 2019, inclou altres línies d'actuació com la millora de la gestió energètica municipal, l'adquisició i instal·lació d'un punt de càrrega públic per a vehicles elèctrics, invertir per millorar l'eficiència energètica i reduir les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle i fer inversions per millorar l'eficiència energètica en l'enllumenat públic exterior mitjançant contractes amb garantia d'estalvis. 

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient