Localitzen un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

El grup de Natura Sterna ha localitzat un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge. L'entitat alerta que és una de les principals causes de mort d'aquet ocell.

El grup de natura Sterna ha localitzat aquest diumenge un nou duc electrocutat entre els termes de Palamós i Calonge i Sant Antoni . L'entitat alerta que les electrocucions són, amb un 35%, la "principal causa de mort" d'aquesta espècie al Baix Empordà i argumenten que es deu "als dissenys i la manca d'aïllament dels cables dels suports elèctrics". L'incident, a més, coincideix en l'època de cria d'aquest ocell rapinyaire, un "moment molt crític" perquè els polls necessiten atenció i alimentació que "la baixa d'un dels reproductors pot posar en perill". Sterna, a més, alerta que en la campanya de seguiment d'enguany han trobat poques parelles reproductores i un nombre de polls per posta més baix en relació als últims anys.
L'entitat remarca que, tal i com estableix el protocol, el cos d'Agents Rurals s'ha fet càrrec del cas i ha requerit a la companyia elèctrica que retiri l'ocell per poder fer la necròpsia al centre de fauna. Segons Sterna, els Rurals han aixecat acta dels fets i han instat a adoptar mesures correctores.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient