Palafrugell aposta per polítiques que vetllin per a una ciutat sostenible

Palafrugell

Data: 03/02/2023

La parada de noves edificacions a la Costa Brava, la implementació del reciclatge porta a porta o procurar pel consum d'aigua trient les dutxes de les platges, són algunes de les propostes que s'han debatut aquest dijous durant la jornada relacionada amb el Medi ambient i mobilitat a Palafrugell.

Aquest dijous 2 de febrer es va celebrar una Jornada relacionada amb el Medi ambient i la mobilitat a Palafrugell. L'acte que explicava les polítiques per a una ciutat sostenible es va fer a l'Auditori Museu del Suro, a on 5 integrants van explicar la situació i les possibles iniciatives per a la millora d'aquesta. 

La jornada sobre sostenibilitat forma part del conjunt de tres debats relacionats amb polítiques de participació i socials, que s'organitzaran abans de la campanya electoral per donar a conèixer el programa del Cap de llista de Palafrugell En Comú Podem, Josep Ferrés i Marcó. 

Durant el debat es va puntualitzar que la parada d'edificacions en terrenys que poden perjudicar lleres de rieres o platges com per exemple el Canedell de Calella, no tenen per què afectar a les empreses de construcció i rehabilitació, ja que aquestes tenen feina assegurada. El consum excessiu d'aigua també un element clau, i el primer pas és eliminar les dutxes de les platges. 

També es va fer referència al fet que Palafrugell encara està molt per sota de la mitjana pel que fa a reciclatge de Catalunya, perquè falta el sistema de recollida de porta a porta, que obliga la gent a mantenir una actitud cívica i fer el triatge de brossa a casa seva. 

I es va comentar que canviar de lloc la deixalleria de Palafrugell també està entre els propòsits de millora del medi ambient, pel fet que es troba en el camí vell de Tamariu i és una ruta que mereix un paisatge molt millor, i que a més està fora del circuit de transport i recollida de residus.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient