Forallac promou una comunitat d'autoconsum solar

Crear una comunitat local d’energia al polígon industrial. Això és el que vol aconseguir l’Ajuntament de Forallac a través d’una iniciativa amb l’assessorament de l’Oficina Comarcal de Transició Energètica del Baix Empordà.  L’objectiu és aconseguir que les empreses del polígon puguin reduir la factura de la llum, redueixin emissions de CO2 i apostin per l’ús de les energies renovables.

Això s’aconseguiria mitjançant la instal·lació de plaques solars a les cobertes dels edificis municipals de Nexes, la deixalleria i el de la brigada municipal. Aquest pla vol afavorir a un autoconsum energètic a nivell local a través de la participació activa de les empreses de la zona.  Creuen que a banda del benefici ambiental i econòmic, aquest canvi suposaria una millora pel màrqueting verd empresarial.

Des de l’Ajuntament ja s’ha enviat una carta a les empreses del polígon on vol mostrar els beneficis col·lectius. A més, en un futur les empreses rebran la visita d’un tècnic. El projecte contempla que totes les empreses que s’hi sumin es podran repartir l’excedent de producció, optimitzant d’aquesta manera els estalvis. Les empreses participants conservaran un percentatge de la producció de les plaques.

Aquesta iniciativa vol comptar amb una app que mostrarà l’aprofitament d’energia per part de la comunitat. L’aplicació aconsellarà vies per adaptar el consum d’energia i també informarà sobre diversos aspectes per afavorir a la transició energètica, que aposta per un model de proximitat i renovable.

Amb aquest canvi, Forallac vol fer un pas més cap a una energia verda i sostenible.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient