Temporal de mar a la Costa Brava amb fort onatge

La Costa Brava es troba en fase d'alerta, segons el PROCICAT, pel fort onatge. A la façana litoral, s'han registrat onades de fins a 9 metres i s'han restringit els accessos per exemple als passejos marítims de Santa Cristina o Platja d'Aro i alguns carrers de l'Estartit que han quedat inundats. Un episodi que ha deixat  les barques de pesca amarrades al port. Des de Protecció Civil, alerten que l'episodi podria allargar-se fins demà i per això demanen extremar les precaucions en zones i punts propers al mar.

La borrasca Isaack ha portat un fort canvi de temps a la Costa Brava, amb ratxes de vent molt intenses que han deixat onades de gairebé 7 metres i, fins i tot, de 9 metres de pic màxim per exemple a la boia del cap de Begur. És per aquest motiu que el pla PROCICAT s'ha activat a causa del fort onatge i, municipis com Santa Cristina o Platja d'Aro han optat per restringir l'accés als seus passejos marítims i a  l'Estartit s'han tallat alguns carrers com per exemple l'accés a la Platja Gran. 

De fet, la comarca ja va patir un temporal al gener, que va fer retrocedir l'extensió de sorra d'algunes platges i inclús, va afectar cablejat elèctric.
En el cas de Platja d'Aro, una part del sud del passeig marítim va quedar afectada pel temporal Glòria el 2020, després que s'arreglés, ara fa un mes un altre temporal va fer malbé la desembocadura del Ridaura i borrasques com aquesta malmeten encara més la zona.
Tot i el mal temps, no ha impedit que s'apropessin alguns curiosos a veure les grans onades:

El temporal també ha anat acompanyat d'abundants pluges i baixada de les temperatures.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient