La Confraria de Pescadors de Palamós es mostra preocupada pel parc eòlic marí

Palamós

Data: 31/03/2022

El nou Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Miquel Mir, es mostra preocupat pel projecte eòlic marí que es vol construir a Roses, ja que comportaria conseqüències pel sector pesquer. També explica com el canvi climàtic està afectant les espècies marines.

La confraria de Pescadors de Palamós es mostra preocupada per la construcció del macroparc eòlic marí al cap de Creus i el golf de Roses. El nou patró major, Miquel Mir, qualifica de "barbaritat" el projecte. Assegura que on es volen col·locar els molins al mig del mar és una zona on hi pesca la flota i, per tant, això podria tenir conseqüències en la indústria pesquera.

La instal·lació del parc, de 18 km de llargada i 10 d'amplada amb una vuitantena d'aerogeneradors de 258 metres d'altura i 236 metres de diàmetres d'aspes suposaria, explica, un terreny impracticable per la pesca. Com a conseqüència, els pescadors haurien de treballar en altres caladors i això podrien provocar una sobreexplotació en aquests espais. Miquel Mir també en denuncia l'impacte visual que suposaria un projecte d'aquestes dimensions.

En aquesta zona hi conflueix una elevada biodiversitat i existència d'àrees marines protegides. I en aquest sentit, el canvi climàtic també és un dels factors que els està perjudicant i ho veuen en la distribució i abundància de la vida marina. Per exemple, s'han reduït els quilos capturats d'espècies com l'escamarlar o el pop blanc, en canvi, ha augmentat la gamba blanca.

De fet, ja fa anys que estan notant els efectes del canvi climàtic, sobretot en el peix blau.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient