Salvem Solius demana el tancament de l’abocador de Solius

Després de l'acord entre els ajuntaments i l'Agència Catalana de Residus per convertir l'abocador en una planta de transferència, l'entitat Salvem Solius demana que es tanqui totalment el recinte. Argumenten que ja hi ha una resolució judicial i que aquesta s'ha de complir. Denuncien que l'abocador provoca molèsties als veïns i que les instal·lacions que té no són les correctes. Des dels Ajuntaments consideren que cal esperar. 

Salvem Solius reclama el tancament total de l'abocador de Solius. L'entitat exigeix que les administracions compleixin la resolució judicial i que no converteixin el recinte en una planta de transferència. També demana que els diferents ajuntaments escoltin a la població.

Durant tot aquest procés, l'associació s'ha reunit amb els ajuntaments membres del consorci i l'Agència Catalana de Residus, però denuncien que tot són evasives. També demanen que hi hagi més transparència pel que fa als clients que aboquen a Solius. Des de Salvem Solius també lamenten que la Generalitat hagi d'assumir el cost del tancament del recinte.

Denuncien que una de les principals problemàtiques són les olors. Dels cinc municipis que hi abocaven a l'inici ara en són quinze i aquest fet ha agreujat la situació. Des de l'entitat, denuncien que aquest problema sorgeix de la planta de compostatge.

Aquesta demanda del tancament definitiu de Solius contrasta amb l'acord entre els ajuntaments, la Generalitat i l'Agència Catalana de Residus en convertir-lo en una planta de transparència. Tot i que els 15 consistoris veuen un increment de 18 euros per tona de residus, no augmenta el preu de la recollida.

Respecte a la segona sentència, actualment es troba en una via de recurs i consideren que s'han d'esperar a la resolució final.

A l'espera de la resolució final, Salvem Solius es tornarà a reunir amb l'Agència Catalana de residus i duran a terme accions ciutadanes per mostrar a les institucions el seu descontentament.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient