El Club Nàutic Sant Feliu, primer de l'Estat en acollir vivers per protegir peixos alevins

El CNSFG, primer de l'estat en acollir biohuts per protegir peixos alevins
Més enllà de les embarcacions, els ports marítims són espais rics en biodiversitat. Sota els pantalans i entre els cascs dels vaixells es configura un hàbitat idoni pels peixos alevins, que busquen refugi i protecció dels depredadors. Davant d'aquesta realitat, sovint desconeguda, el Club Nàutic Sant Feliu juntament amb l'empresa Ecocean instal·laran 15 biohuts o vivers artificials amb la voluntat de "fomentar la biodiversitat".

Els biohuts es col·locaran als pantalans el 18 de novembre i en el transcurs d'un any, un equip de submarinistes i biòlegs realitzaran un estudi sobre l'evolució de la vida marina al port de Sant Feliu de Guíxols.

Per tal d'esdevenir una eina didàctica, a finals del 2022 el Club Nàutic formalitzarà diverses col·laboracions amb escoles del municipi. En aquest sentit, es col·locaran dos vivers de dimensions reduïdes perquè amb seguretat es puguin extreure de l'aigua i així, ensenyar visualment els hàbitats als alumnes. 

Ecocean és el nom de l'empresa que ha ideat el projecte, el qual ja ha instal·lat uns 3.500 biohuts per tot el món. La iniciativa empresa a Sant Feliu esdevé la primera a tot l'estat espanyol a efectuar-se i preveu ser un efecte crida a altres ports de la península.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Medi Ambient