Palafrugell informa a peu de carrer sobre la gestió de residus

INTERVÉ: Jaume Palahí, regidor de Medi Ambient

L’Ajuntament de Palafrugell ha incorporat una informadora de carrer específica per conscienciar a la població sobre com millorar la gestió dels residus i el beneficis que comporta. Aquesta persona treballa a peu de carrer, informant als ciutadans sobre com fer una millor gestió dels residus generats a la llar, i també dels canvis que es puguin produir en la ubicació dels contenidors i en la recollida de les escombraries.

L'objectiu és millorar les ràtios de reciclatge i reduir l'inicivisme dels ciutadans. Per això també hi ha uns inspectors que han posat sancions a comerços i privats. L'Ajuntament palafrugellenc s'ha posat les piles en materia de gestió de residus prescindint dels serveis del Consell Comarcal per donar-lo íntegrament a una empresa privada. Per altra banda aquest mes es modificarà l'ordenança de residus per obligar a les comunitats de veïns a actuar com a entitat jurídica pròpia i fer un porta a porta dels residus. També s'incorporarà l'obligatorietat de destinar un espai per contenidors de residus a la façana a les noves promocions de pisos.

Mesures per complementar les accions i  seguir reforçant el servei de neteja a Palafrugell posant l'accent en la millora qualitativa de la recollida, establint espais amb tancaments destinats als contenidors, augmentant la freqüència de pas en la recollida en èpoques concretes i en la intensificació de les mesures sancionadores contra l'incivisme. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient