Palamós va recollir selectivament prop de 6.000 tones de residus durant el 2020

Palamós

Data: 29/03/2021

L'agenda 2030, estipulada per les Nacions Unides, presenta com un dels seus principals objectius disminuir la generació de residus mitjançant polítiques de prevenció, reducció, reciclatge i reutilització. Entre les solucions per posar fre a la problemàtica, destaquen les campanyes de sensibilització entre la ciutadania, així com l'eficient recollida selectiva. En aquest sentit, els palamosins i palamosines van recollir selectivament 5.946 tones de residus durant el 2020, traduït en el 46,29% del global de deixalles generades al municipi.

Què és la recollida selectiva?
La recollida selectiva consisteix en la separació per fraccions, per tal d'extreure'n recursos o aplicar-los un tractament per l'obtenció de noves matèries primeres. En el conjunt de Catalunya, la pràctica ha augmentat progressivament al llarg dels últims anys.

Recollida per fracció
Si tornem a posar la lupa a la vila de Palamós, la fracció orgànica és la que presenta un volum més gran de recollida. Ho demostren les 1.184 tones separades l'any passat. La segueix els envasos lleugers amb 649 tones, el vidre amb 574 tones i finalment, el paper i cartró amb 539 tones. Ara bé, al municipi també s'han d'incloure les 146 tones en concepte de residus vegetals i roba de segona mà.

Disminueix la recollida selectiva respecte al 2019
Encara que les xifres puguin semblar esperançadores, l'Agència de Residus de Catalunya situava en 6.666 tones, els residus recollits selectivament durant el 2019 a Palamós, 720 més respecte a l'any passat.

Treball de conscienciació ciutadana
Així doncs, una disminució del reciclatge que els ens locals estan pal·liant amb accions de sensibilització i conscienciació entre la ciutadania. Cal recordar que el foment de la recollida selectiva disminueix l'entrada de residus al Centre de Tractament, aporta beneficis pel medi ambient i, a la vegada, suposa una reducció de despesa anual en aquest concepte.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient