L’Ajuntament de Palamós atura les obres de la Fosca i interposarà una sanció

Palamós

Data: 19/02/2024

Aturades temporalment les obres d'una propietat a la Cala del a Fosca de Palamós. L'Ajuntament palamosí ha ordenat parar els treballs a la zona per l'excés de tala d'arbres. Ara, la propietat ha de presentar un projecte on expliqui com replantarà els arbres que se li exigeixen. A banda d'això, el consistori també els hi ha posat una sanció econòmica.

L'Ajuntament de Palamós ha aturat les obres d'una parcela a la pineda de la Cala de la Fosca. El motiu és que la propietat s'ha excedit en el nombre de pins que podia talar. 

Aquesta acció per part del consistori també comportarà una sanció econòmica que encara no es pot quantificar. A banda de la multa, la propietat no podrà continuar les obres fins que no presenti un projecte explicant on ubicarà els arbres que s'han de replantar. 

Tot i aquesta mesura, en declaracions a l'ACN, SOS Costa Brava i Salvem la Pineda d'en Gori qualifiquen els danys com a irreparables.Tot i això, com explica l'alcalde palamosí LLuís Puig, només un jutge pot aturar les obres.

Aquest mes de gener, l'Ajuntament va obrir un expedient als responsables per la tala de sis arbres que s'havien de mantenir. 
Des de SOS Costabrava també recorden que a Palamós, concretament a la zona de la Pineda d'en Gori, està previst un tercer edifici a tocar del mar. Encara no poden presentar cap recurs perquè no s'ha otorgat cap llicència de construcció

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient