Pomatec fa 20 anys amb l'emergència climàtica ben present

Intervenen: Joan Riera. Cantar (Estudi hàbits consumidors i consumidors); Manel Simón, director General d'Afrucat

Pomatec ha celebrat 20 anys consolidada com la jornada de referència del sector pomer. La Jornada Tècnica de la Poma ha debatut sobre com s'afronta l'emergència climàtica i sobre la imatge del sector pomer gironí al mercat estatal.

L'emergència climàtica ha centrat el Pomatec de Torroella de Montgrí. Les Jornades Tècniques de la Poma ha agrupat bona part del sector pomer del país a l'Auditori de Can Quintana en el que és la seva 20ena edició.
 

Resposta a l'emergència climàtica

Dues de les quatre conferències que s'han fet portaven el medi ambient com a teme principal, tan des del punt de vista de l'adaptació del sector productiu com també a una clientela que va adquirint consciència mediambiental.

Contràriament al que es pot pensar, el motor d'aquest consum més sostenible en el cas concret de la fruita és la gent de més de seixanta anys.
 

La situació del mercat de la poma

Més enllà del canvi climàtic també s'ha analitzat quina és la situació del mercat fruiter europeu, català i gironí; i quina campanya pomera hi haurà després de nadal. Finalment s'ha analitzat quina és la imatge de la Poma de Girona al mercat estatal.

Pomatec és la jornada de referència del sector pomer en una demarcació que s'ha anat especialitzant en el subsector fruiter de la poma amb innovació constant liderada per la IGP Poma de Girona,  l'IRTA i l'agrupació d'empreses Afrucat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient