Dues-centes persones es concentren a l'Estartit en contra del parc Tramuntana

INTERVENEN: Jordi Ponjoan, Portaveu de la Plataforma "Stop Macroparc Eòlic Marí"; Raúl Domínguez, tècnic de defensa del territori de la IAEDEN-Salvem l'Empordà; Xavier Dilmé, Vicepresident del Consell Comarcal del Baix Empordà; Josep Maria Pla, membre de la Plataforma "Stop Macroparc Eòlic Marí"

La polèmica pel projecte de construcció del macroparc eòlic marí Tramuntana segueix ben viu. Aquest cap de setmana a l'Estartit s'ha fet una concentració de rebuig que ha aplegat unes dues-centes persones de diferents sectors de la societat i institucions a l'Espai Medes.
 
Qui també ha donat suport als concentrats ha estat el Consell Comarcal del Baix Empordà, que ha explicat que, a més d'aquest macroparc, també han de fer front a altres projectes agressius, com diferents parcs fotovoltaics que es volen instal·lar a l'interior de la comarca.
 
Des de la plataforma Stop Macroparc Eòlic Marí aposten per un model de transició energètica de proximitat i promogut des del territori, i properament anunciaran un nou projecte alternatiu a aquest macroparc.
 
Des de la Unió Europea han marcat uns objectius de reducció d'energies fòssils molt grans de cara al 2030, un argument que donen els partidaris del macroparc per justificar la seva construcció. Els seus detractors, però, estan convençuts que hi ha una altra manera d'assolir aquests objectius, apostant per les renovables, però d'una manera menys agressiva.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient