Aprovada inicialment la prohibició de fumar a les platges de Palafrugell

INTERVÉ: Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell

El ple de Palafrugell aprova de forma inicial la prohibició de fumar a totes les platges del territori municipal a partir d'aquest mateix estiu. És una mesura que ja es va avançar a finals de l'estiu passat perquè els agents del sector turístic en fossin coneixedors i que ara arriba a la recta final per a la seva posada en marxa. 

La idea és que durant el ple palafrugellenc de març, amb totes les al·legacions possibles fetes, es pugui aprovar definitivament la iniciativa de les platges sense fum. De moment, ja compta amb els vots favorables del govern local i Ciutadans. PSC i En Comú Podem es van abstenir aquest dimarts a l'espera de poder fer esmenes i finalment afegir-s'hi. 

El que fa especial la mesura al terme de Palafrugell és que queda prohibit el tabac a tota la superfície de platja del municipi. En altres llocs, com Sant Feliu de Guíxols, s'havia apostat per dur-la a terme per trams, però la forma i la mides de les platges i cales palafrugellenques fan que s'opti per la totalitat de l'espai. 

Aquesta és una prohibició que s'adhereix a l'ordenança d'usos de les platges. S'empara en la Llei Antitabac i, per això, no contempla sancions econòmiques. Es retolaran les platges i durant els primers mesos s'informarà als usuaris que encara fumin. Sobretot es confia, però, en l'autocontrol exercit per part dels mateixos ciutadans

La iniciativa té motivacions mediambientals, de salut i de neteja urbana. Des de l'Ajuntament es creu que és qüestió de temps que s'estengui per tot el litoral.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient