El Parc Natural del Montgrí inicia el procés de renovació de la CETS

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha iniciat el procés de renovació de la Carta Europea del Turisme Sostenible, la certificació atorgada per la Federació EUROPARC que acredita el compromís per aplicar els principis del turisme sostenible, entre tots els actors implicats al voltant de l’espai natural protegit.

El Parc baix empordanès compta amb la CETS des del 2016 després d’un procés amb la participació de representants d’administracions de l’àmbit local i d’empreses vinculades a les activitats turístiques i econòmiques dins de l’àmbit del parc natural, com ara confraries de pescadors, centres d’immersió o càmpings. 

La Carta Europea del Turisme Sostenible serveix d’eina de millora contínua, amb la qual es prioritza la protecció i es planifica el turisme sostenible de manera efectiva, implicant totes les parts, i contribuint al desenvolupament sostenible.

Aquesta eina de gestió exigeix l’actualització permanent dels objectius i reptes en matèria de turisme sostenible. Per això, el parc natural ha iniciat el procés de renovació per al període 2021-2025, amb un primer fòrum obert al públic a finals de setembre, on s’han recollit les principals inquietuds aportades per més d’una seixantena de persones.

En una segona fase, aquest dimarts s'ha donat el tret de sortida als tallers per a la cocreació de l’Estratègia del turisme sostenible per als propers 4 anys, que seran virtuals per les limitacions derivades de la COVID-19. Hi participaran 35 persones d’àmbits diversos com universitats, associacions, administracions públiques, nàutica, centres d’immersió, allotjaments, restauració o clubs i associacions esportives. 

Es treballarà sobre temes com la comunicació, la sensibilització, la protecció del patrimoni natural i cultural, la mobilitat, les experiències turístiques, la sostenibilitat, i la formació en sostenibilitat Aquesta fase s’allargarà fins al 4 de novembre, quan es presentaran les conclusions. A partir d’aquí, s’elaborarà el pla d’acció per al període 2021-2025, que es preveu que finalitzi el mes de març.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient