Es lliuren els 10 primers distintius de garantia de qualitat ambiental

Es lliuren els 10 primers distintius de garantia de qualitat ambiental per a centres d'activitats marítimes amb l'objectiu de minimitzar l’impacte d'aquestes sobre els ecosistemes naturals i fomentar el respecte i sensibilitat ecològica de les persones en les seves relacions amb els ecosistemes marins durant un acte celebrat al Club Nàutic Estartit.

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mireia Boya, i el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, lliuren els primers 10 distintius de garantia de qualitat ambiental per a centres d’activitats marítimes, durant un acte celebrat al conegut Club Nàutic Estartit.

La necessitat de crear aquests distintius sorgeix amb l’increment de l'activitat turística des dels anys 1960 a les zones costaneres de Catalunya, fins a constituir un important motor econòmic del territori.

 A més, cal afegir-hi la situació derivada de la pandèmia, que ha suposat un nou impuls per a la demanda d’activitats recreatives en l’àmbit marítim, per part del turisme local i estranger des de l’any 2020, que ha trobat en els ecosistemes marins una zona segura d’oci i descans a través dels més de 500 centres d'activitats marítimes actius que té registrats el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Un dels criteris on es posa més pes a l’hora de concedir el Distintiu és en la formació del personal que treballa en els centres i la sensibilització dels clients sobre les bones pràctiques ambientals.

Pel compliment dels criteris sobre formació i informació, al llarg de 2022, el Departament ha elaborat el material necessari que els centres han de posar a disposició dels clients i treballadors.

La guia, que s’ha presentat durant la jornada, també descriu els centres on es poden practicar activitats marítimes recreatives a Catalunya i fa referència a les acadèmies nàutiques, que imparteixen la formació teòrica i pràctica necessària per poder obtenir les titulacions oficials de nàutica d’esbarjo. 

També esmenta els centres d’immersió, que ofereixen la pràctica d’almenys una activitat subaquàtica i formació amb garanties i seguretat. 
Finalment, però no per això menys important, es menciona  els centres nàutics, que ofereixen la possibilitat de fer activitats nàutiques recreatives o de pesca a la mar o a qualsevol altre medi aquàtic amb seguretat i qualitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient