SOS Costa Brava denuncia l'Ajuntament de Begur per 3 nous xalets a s'Antiga

Begur

Data: 11/02/2022

Dos nous habitatges i un tercer en construcció s'alcen a hores d'ara a l'antiga pedrera de s'Antiga, a Begur. Les instal·lacions ubicades a primera línia de mar formen part d'un projecte urbanístic, que ja ha construït 5 xalets en una primera fase, encara que presenta la intenció final d'edificar-ne 24.

En aquest sentit, entitats ecologistes com SOS Costa Brava es van posar les mans al cap en conèixer que l'Ajuntament de Begur havia autoritzat la segona fase de les obres, que permeten la construcció de 3 nous edificis. Ara, han presentat una denúncia contra el consistori, que se li suma al contenciós que la mateixa federació va interposar el 2019 en els 5 primers xalets.

En concret, quatre de les cases es troben actualment a la venda per un valor aproximat de dos milions d'euros. Es publiciten com "viles modernes en un emplaçament privilegiat" i amb "espectaculars vistes de les illes Medes i la badia de Pals". Un entorn que en aquests moments es troba en entredit, ja que, segons ha apuntat SOS Costa Brava, s'ha emprès un peritatge independent per part de la Universitat de Girona i es constaten diferents "irregularitats".

Per la seva banda, l'Ajuntament de Begur ha al·legat que el projecte es situa en sòl urbanitzable, inclòs en el POUM del 2003, i que, per tant, no incorren en la il·legalitat i "se'ls han de concedir les llicències".

Amb la nova denúncia sobre la taula, el consistori té 30 dies per respondre, en cas contrari, les obres s'aturarien com a mesura cautelar. Si com tot sembla apuntar, l'Ajuntament respon de manera negativa, SOS Costa Brava portarà el cas al Contenciós Administratiu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient