Els hotels, càmpings i parcs aquàtics no podran reomplir les seves piscines

La greu sequera que està patint tot el territori continua colpejant amb força a la ciutadania i aquesta vegada als que els ha tocat és al sector dels hotels, càmpings i parcs aquàtics. Amb la normativa actualitzada no podran reomplir les seves piscines.

El Govern de la Generalitat ha aprovat recentment diferents modificacions del Pla Sequera per afrontar l'entrada a la fase més greu de totes. De tots els canvis, el més destacat és el fet que els allotjaments turístics i els parcs aquàtics no podran reomplir les seves piscines.

Aquesta decisió ha agafat per sorpresa a l'Associació de Càmpings de Girona. Des del sector creuen que ha estat una decisió precipitada i lamenten que ni tan sols se'ls hagi consultat altres possibles vies per reduir el consum d'aigua. A més, asseguren que el dels càmpings és un sector pot afectar greument, ja que són les instal·lacions més importants d'aquesta tipologia d'allotjament turístic.

Pel que fa al Grup Costa Brava Centre, el que més els preocupa és saber com s'haurà de regular i gestionar el consum d'aigua per persona i dia. Els hotels, i també els restaurants, estan pendents d'una reunió amb l'administració per tenir coneixement de com i qui s'encarregarà d'aquesta gestió.

En el cas dels hotels de la Costa Brava Centre, cap d'ells ha buidat la piscina durant el període d'hivern, per tant, les podran tenir obertes aquest 2024. Tot i que tots comptaran amb la seva piscina plena a inici de temporada, sí que estan pendents de com evoluciona la situació, ja que són conscients de l'escapament d'aigua i buidament que es genera als mesos d'estius quan se'n fa més ús, ja sigui perquè amb la calor s'evapora l'aigua com pel moviment de persones que sumen en aquests mesos de temporada alta.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient