En marxa el pla pilot per evitar la contaminació de tovalloletes a la natura

Mari Fe Larragay: regidora de medi natural

Sant Feliu de Guíxols és pioner en col·locar un sistema de malles per evitar que les tovalloletes d’un sol ús arribin al mar. La prova pilot es troba a la riera de Tueda i consisteix en un sistema senzill però que comporta dificultats a l’hora de situar la maquinària per frenar els diferents residus i les malles es canvien quan queden plenes. Des de l’Ajuntament estaven preocupats per la quantitat de brossa que arribava a les rieres i el mar, cosa que els va portar a aplicar un projecte que van conèixer en una publicació de ciència.

Les últimes pluges han servit per evidenciar que el sistema funciona degut a la gran quantitat de residus que s’han vist a les xarxes. Encara que el projecte encara no és definitiu, des del consistori es plantegen aplicar-lo també a altres rieres de la ciutat. Per fer-ho, abans caldria estudiar les condicions de cada riera ja que el sistema s’hauria d’adaptar a cadascun dels espais naturals.  
Aquest no és l’única iniciativa de l’Ajuntament a les rieres. Per evitar l’augment de la població de mosquits s’ha optat per fer servir un líquid antilarves que no afecta a la vegetació del medi.

Des del govern local recorden que el més important per frenar la contaminació del medi ambient és la conscienciació ambiental de la ciutadania. Les campanyes volen recordar a veïns i comerços la importància de no llençar pel lavabo les tovalloletes, ja que no es desintegren i acaben fent mal bé l’ecosistema.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient