L'Hospital de Palamós ofereix menús a preus reduïts per evitar el malbaratament alimentari

Palamós

Data: 11/05/2022

Consultorium Cafè, el servei de restauració de l'Hospital de Palamós, s'ha adherit a la plataforma "Too Good To Go" per tal de reduir el malbaratament alimentari. En aquest sentit, els usuaris de l'aplicació mòbil poden reservar un menú complet a un preu reduït, i així, evitar que es llanci un cop finalitza el torn del migdia.

El 2020, al conjunt de l'Estat, es van desaprofitar gairebé 1 milió 400 mil tones d'aliments, segons les últimes dades publicades pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Una problemàtica, que en els darrers anys ha fet aflorar una normativa (3/2020) d'àmbit autonòmica, per tal de prevenir unes pèrdues cada cop més notòries.

Amb un ull posat en la sostenibilitat, la cafeteria de l'Hospital de Palamós s'ha adherit a la plataforma "Too Good To Go". La voluntat d'Emporhotel, l'empresa que gestiona el servei d'hostaleria del centre, és reduir el malbaratament alimentari a l'establiment.

Cada dia, a través de la plataforma, s'ofereixen cinc menús diaris per 3,99 euros, quan habitualment el seu preu és de 12 euros. La peculiaritat recau en la reserva, que s'ha de fer amb antelació, i també en l'horari de recollida del lot, que en aquest cas és de 4 a 5 de la tarda, un cop finalitza el torn dels dinars. De fet, fa dues setmanes que el sistema està en funcionament, i les xifres són d'èxit amb un 80% dels menús venuts.

Pel que fa a la pràctica, el pagament es realitza mitjançat l'aplicació, i un cop efectuat, l'usuari rep un número de comanda, que haurà d'ensenyar en el moment d'anar a buscar el pack.

El sistema resta operatiu de dilluns a divendres, i consta de primer, segon plat i postres. Altres cafeteries d'hospitals també s'han adherit a la plataforma, com és el cas de Figueres, que des del desembre "ha salvat" de la brossa més de 200 menús.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient