Identifiquen 703 individus que habiten al port ganxó

Els resultats de les llars Biohut instal·lats al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols ha permès identificar 703 individus de 28 espècies que habiten al port ganxó. L'objectiu d'aquesta mena d'hàbitats artificials és la restauració ecològica.

Durant el mes de juny s'han realitzat les tasques de monitoratge ecològic dels 19 hàbitats artificials Biohut instal·lats al port ganxó. Són una mena de llars i que permeten als ambientòlegs observar el nombre d'espècies que habiten en aquesta zona, la seva abundància i la seva mida.

Aquestes caixes es van instal·lar el 2021 i, per tant, s'han registrat els primers resultats. S'han identificat 703 individus, 28 espècies de fauna vàgil i 6 espècies de peixos juvenils. Destaquen diversos animals com les gambes i altres espècies comestibles. Amb aquest primer retorn es pot deduir un bon estat d'aigua i qualitat ecològica.

Les estructures portuàries suposen una pèrdua d'hàbitats per això des del Club han apostat per aquest projecte per recuperar el cicle de vida dels peixos alevins que escapen dels seus depredadors.

Des de l'any passat, el Club Nàutic Sant Feliu organitza jornades de sensibilització ambiental per donar a conèixer aquest projecte. Són matinals d'aprenentatge per a nens per mitjà del joc i de l'observació de Biohuts que permeten als més joves conèixer les espècies que viuen al voltant de Sant Feliu de Guíxols. De fet, aquest cap de setmana s'ha tret un Biohut de l'aigua per ensenyar-lo i explicar la seva funció.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient