El Museu de la Pesca reflexiona sobre el mar en el cicle documental Mar Fràgil

Palamós

Data: 17/07/2019

Intervé: Alfons Garrido, Museu de la Pesca

El Museu de la Pesca de Palamós ha aprofitat la festivitat de la Verge del Carme per programar una nova edició del cicle de cinema documental 'Mar Fràgil', que a través de tres projeccions fa una mirada a diferents aspectes del món marí.

El cicle va començar aquest dilluns i s'ha allargat fins aquest dimecres amb tres mirades. La primera al passat, als vestigis arqueològics;  la segona al present i la feina dels pescadors; i la tercera al fons marí i el seu ecosistema.

La projecció d'aquest dimarts va ser una de les més emotives perquè retratava la vida de quatre pescadors de Palamós que treballen en diferents tècniques.  En Miquel fa arrossegament, en Pere arts menors, en Carles encerclament i en Quim Palangre.

Les imatges van  mostrar els protagonistes en la seva vida habitual tant en la mar com a terra. En una sessió que  també s’inclou en la 9a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, organitzada per la Generalitat de Catalunya.

Les altres dues sessions han consistit dilluns en la projecció d'unes imatges de la descoberta d'un vaixell fenici a Mazarrón, Múrcia i  del paper de l’arqueologia subaquàtica en la recuperació del patrimoni marítim. I aquest dimecres El món submarí de la Mediterrània, que ha parlat de la passió pel mar i la imatge submarina.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient