Es tanca la planta de compostatge de Solius

Santa Cristina d'Aro

Data: 29/09/2023

La Generalitat acata la sentència que ordenava clausura del complex de residus de Solius i tanca la planta de compostatge i, per tant, aquest diumenge serà l'últim dia que la planta de compostatge de Solius rebrà la fracció orgànica dels municipis. A partir de dilluns els residus es portaran fins als Hostalets de Pierola.

Aquest diumenge serà l'últim dia que la planta de compostatge de Solius rebrà la fracció orgànica dels municipis. L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) dona compliment així a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ordenava la clausura de tot el complex per no tenir llicència ambiental. D'entrada, la Generalitat ja va tancar l'abocador el 12 de febrer, però la resolució judicial incloïa també la planta de compostatge, que ha continuat amb l'activitat fins ara. D'aquesta manera la Generalitat acata la sentència que ordenava la clausura del complex de residus de Solius i tanca la planta de compostatge definitivament.

Així, a partir de dilluns, Solius s'utilitzarà com a planta de transferència, també per a l'orgànica, i els residus es portaran fins als Hostalets de Pierola, l'única planta que té capacitat per assumir aquesta fracció.

Els ajuntaments que formen part de la Mancomunitat han convocat una reunió per a la setmana vinent per abordar la situació, ja que temen que la decisió repercutirà en un sobrecost als municipis i demanaran ajuda a la Generalitat i a l'ARC per fer front a aquest augment, sobretot aquest any perquè els pressupostos ja estan tancats.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient