S'implementarà a Palamós el sistema de recollida de residus porta a porta

Palamós

Data: 25/01/2022

El canvi climàtic regeix les agendes de les principals administracions mundials. Més encara quan ens trobem en l'actual situació d'emergència, i les paraules s'han de materialitzar en accions concretes. Ho sap Palamós, que davant l'elaboració d'una nova Ordenança de residus i neteja viària implementarà, a partir de la tardor del 2023, el sistema de recollida porta a porta. 

L'actual ordenança finalitza aquest mes d'abril, i és d'especial importància adaptar-la a les noves directrius europees i catalanes. Així doncs, amb motiu de la redacció de la nova norma, s'ha obert un procés participatiu, que restarà obert fins al 15 de febrer, per tal de conèixer el parer de la ciutadania sobre neteja i gestió de residus.

Tot i les respostes es mantindrà en ferm el porta a porta. Un sistema consensuat pel conjunt dels integrants de la Comissió de Residus, i del que se'n tenen estudis des del 2019. Per tal d'implementar-ho amb èxit, el consistori ha assegurat que es formalitzaran reunions amb el veïnat.

El nou model fomentarà la corresponsabilitat de la ciutadania i permetrà oferir una traçabilitat en la gestió dels residus. Així doncs, es tallarà de soca-rel els actes incívics com dipositar les deixalles fora dels contenidors.

L'actual consulta ciutadana la precedirà un altre procés participatiu el segon trimestre de l'any. Les conclusions obtingudes es valoraran de cara a la nova Ordenança de residus i neteja viària, que ha d'entrar en funcionament l'any vinent.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient