Palamós construirà una planta de transferència de residus

Intervé: Xavier Lloveras, Regidor de Medi Ambient

L'Ajuntament de Palamós ha iniciat els tràmits per construir una planta de transferència de residus a la zona de la Pietat, on actualment hi ha les instal·lacions d'Urbaser. Es tracta d'una instal·lació que hauria de permetre una gestió més eficient dels residus i un millor arofitament del transport de les deixalles cap a la planta de tractament de Lloret.

Aquestes instal·lacions seran municipals i les utilitzarà l'empresa concessionària de recollida de residus, en aquests moments Urbaser. Són imprescindibles per dur a terme la recollida de residus a la ciutat, en especial des que aquests es porten a la planta de triatge de Lloret i no pas a l'abocador de Solius.

La planta de transferència ha de permetre fer una primera criba dels residus orgànics i de rebuig, compactar-los i guardar-los fins a omplir un camió cap a Lloret. Per tant fa més eficient i barat el transport.

Els camions que recullen els contenidors de la ciutat descarregaran els residus en una cinta transportadora, que els enviarà a una compactadora. Un cop reduits, es carregaran als grans camions que porten les deixalles a Lloret.

La instal·lació tindrà 2.252 metres quadrats i a més de la planta de tiratge, permetrà encabir-hi altres espais necessaris ris per l'empresa que té la concessió del servei.

El projecte es troba actualment sota revisió mediambiental i permetrà a banda d'ordenar les instal·lacions que ara utilitza urbaser, plantar arbres i fer un nou vial a l'entorn de la Hutchinson

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient