25 anys de la Reserva Marina de Ses Negres

Begur

Data: 03/03/2018

Aquest dissabte fa 25 anys que l'administració catalana va decidir protegir l'espai marí de la costa de Begur que es comprèn entre el Cap Negre i el Pa de Pessic, és la zona que es coneix com a Ses Negres. L'objectiu era clar, reduir l'impacte de la pressió humana sobre els ecosistemes i la biodiversitat marina especialment amb l'arribada massiva del turisme.

La seva protecció des del 1993 ha permès preservar-ne la biodiversitat i repoblar zones adjacents. Actualment, la Reserva Marina de Ses Negres és una de les zones més riques en fauna i flora de la Costa Brava i serveix als científics per fer estudis sobre els ecosistemes marins.

S'hi han trobat espècies d'interès com el liquen marí, l'esponja comuna o el corall vermell. També fauna com el tritó marí o el cavallet de mar a més d'altres espècies típiques de la zona com llamàntol, els saltamartins Lluïsa o els meros, entre moltes altres espècies d'interès pesquer.

La Reserva Ses Negres és un exemple de preservació marina i un resultat de la feina que es fa des de L'Ajuntament de Begur i el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca per conscienciar sobre la importància de cuidar i protegir la riquesa de la costa.

La zona de Ses Negres es pot visitar a peu des de la cala Sa Riera en direcció a la cala d'Aiguafreda i Cap Sa Sal, durant el recorregut pel camí de ronda es pot veure bona part d'aquesta reserva.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient