Els bars i restaurants de l’Estartit participen en una campanya de reciclatge del vidre

Torroella de Montgrí

Data: 16/08/2020

Intervé: Marc Calvet, primer tinent d'alcalde de Torroella de Montgrí

Més d’un centenar de bars i restaurants de l’Estartit participen en una nova campanya per incrementar el reciclatge de vidre a l’estiu. La iniciativa està impulsada per l’entitat Ecovidrio, que juntament amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, busquen la complicitat de tots els ciutadans i hostalers per tirar endavant un model més sostenible.

Coincidint amb el període estival l’entitat Ecovidrio, de la mà del consistori de Torroella de Montgrí, treballa per conscienciar el sector de l’hostaleria de la importància d’un bon sistema de reciclatge del vidre. I és que la incidència del turisme i l’augment del consum fa d’aquests mesos una etapa clau per a la recollida selectiva d'envasos.

Per això, la campanya preveu realitzar unes 120 visites informatives i lliurar el material necessari perquè els establiments puguin millorar la seva gestió pel que fa als residus de vidre. A més l’ajuntament, ha posat en marxa diferents accions per facilitar-ho el màxim possible.

La iniciativa s’està portant a terme a tot l’estat espanyol i preveu arribar a més 11.000 establiments de 107 municipis diferents. L’objectiu passa per incrementar el reciclatge, però també aconseguir-ho entre tots: ciutadans, administracions i empresaris.   

Durant l’any 2019 la recollida selectiva de residus d'envasos de vidre va arribar a les 657 tones a Torroella de Montgrí. Una xifra que suposa un increment del 3,24% respecte l’any anterior. Segons aquestes dades, cada ciutadà va dipositar de mitjana uns 56 quilos de vidre, uns 146 envasos per persona.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat