El Port Marina de Palamós fa un simulacre d'incendi i vessament de combustible

El Port Marina de Palamós fa un simulacre d'incendi i vessament de combustible
Palamós

Data: 19/12/2019

Foto: Protecció Civil Generalitat de Catalunya

L'exercici ha provat la solvència del Pla d'Autoprotecció del Port

El Port Esportiu de Palamós ha viscut un simulacre d'incendi d'una embarcació en la maniobra de càrrega de combustible. Ha servit per valorar l’activació del Pla d’Autoprotecció (PAU) del Club Nàutic amb la participació dels serveis d’emergències

Un cop detectat l’incendi, els responsables del Port Esportiu han fet la trucada al telèfon d’emergències 112 i s’ha iniciat el protocol d'emergència.  L’escenari d’aquest simulacre ha estat l’incendi en una embarcació mentre posava combustible a la gasolinera. A la vegada, hi ha hagut vessament d’hidrocarbur amb la qual cosa s’han hagut de col·locar barreres de contenció. El personal del Port Esportiu Marina Palamós ha realitzat les seves maniobres establertes al PAU per controlar l’incendi fins a l’arribada dels Bombers.

Simulacre amb participació de diversos cossos d'emergència

Els Bombers de la Generalitat han participat amb un camió d’aigua, un vehicle de comandament i coordinació, una embarcació amb efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) subaquàtics, a més de dos observadors. Els efectius han comprovat que la marineria hagi posat en pràctica els procediments d’actuació pactats amb Bombers com són, principalment, la maniobra per crear un tallafoc al voltant de la barca afectada per l’incendi.

Aquesta maniobra consisteix en apartar les barques més properes per establir un perímetre de seguretat i així evitar que el foc propagui a les embarcacions del costat i, posteriorment, col·locar (si és possible) barreres al voltant per contenir el vessament de combustible.

Els Mossos d’Esquadra han treballat al lloc amb una dotació per realitzar el control dels accessos al Port Esportiu Marina Palamós i assegurar la zona, en coordinació amb la policia local de Palamós. Salvament Marítim i Guardia Civil també han participat a l’exercici.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat