El Parc Natural demana no accedir a la zona del Massís del Montgrí cremada per l'incendi

INTERVÉ: Santi Ramos, tècnic del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

El passat dijous 22 de juliol va cremar una important part del Massís del Montgrí, en el que ha estat l'incendi més intens declarat a la comarca del Baix Empordà l'estiu 2021.

Dos mesos després, des del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, s'ha detectat un nou problema a la zona de l'incendi. L'accés de multitud de persones a la zona cremada. Fet que va en contra de la recuperació de la vegetació i que contribueix a l'erosió del terreny.

A més, alguns sectors de la zona que va cremar del Montgrí eren zones tranquil·les per a la fauna que fins ara s'havien establit com a espais de cria d'aus amenaçades. En aquests sectors s'hi han instal·lat i renovat antics cartells que adverteixen que no s'hi accedeixi.

Pel que fa a la recuperació del terreny després de l'incendi, en els pròxims mesos s'efectuarà una avaluació per valorar quines mesures s'han de prendre per potenciar i ajudar a aquesta recuperació.

Una de les avaluacions a portar a terme és quins pins i en quina quantitat han pogut sobreviure. A partir de l'estudi es decidirà si efectuar petites plantacions per potenciar-ne el creixement, o si es pot assolir una recuperació totalment natural.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat