Un 21% dels pacients ingressats a l'Hospital de Palamós són per Covid

Baix Empordà

Data: 18/02/2021

Un 21% dels pacients ingressats a l'Hospital de Palamós tenen la Covid-19. Ho ha comunicat Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà en el seu informe setmanal. En concret, el centre acull 23 pacients amb coronavirus, vuit persones més respecte a la setmana passada. Si bé és cert que la detecció de nous contagis està estabilitzada, la tensió hospitalària no abaixa el cap. Per aquest motiu, els seus professionals han fet una crida a continuar amb les estrictes mesures de prevenció, tals com rentat de mans, distància, mascareta i ventilació dels espais.

Augment d'ingressos hospitalaris
Respecte a la setmana anterior, hi ha hagut un increment del 35% d'ingressos a l'hospital, sent les persones amb Covid un 15% del total d'aquests. De fet, l'augment d'ingressos es deu principalment al ple funcionament dels quiròfans, a més la represa de les intervencions que requereixen més de 24 hores d'ingrés. Aquesta nova normalitat ha fet que l'ocupació de l'Hospital de Palamós es situï entorn el 86%, xifra lleugerament més elevada que els últims dies.

Menys proves diagnòstiques
Durant la darrera setmana el centre ha realitzat prop d'unes 2.300 proves diagnòstiques, entre PCR i TAR. La baixada generalitzada en la corba de contagis arreu de la comarca, ha propiciat que es facin un 13% menys de proves que fa set dies. A més, només el 5% de totes elles ha donat un resultat positiu, un percentatge que sembla estabilitzar-se.

Situació a Palamós Gent Gran
Pel que fa a Palamós Gent Gran, actualment hi ha 14 pacients amb Covid a les dependències de la planta d'aïllament. Fa tot just una setmana, les persones ingressades eren 7. Tanmateix, el protocol marcat per la Generalitat dictamina que els familiars ja poden fer visites als residents sense necessitar fer un Test Ràpid d'Antigen previ. També s'han reprès les sortides dels usuaris, gràcies al fet que tots ells ja estan vacunats.

Professionals de la salut
Entre els professionals sanitaris, hi ha 12 positius de Covid-19, tres menys respecte a la setmana passada. Paral·lelament, la primera dosi del vaccí ja s'ha administrat a tots els seus treballadors. Amb el que, segons afirma SSIBE, a la meitat del mes de març tots hauran rebut ja la segona dosis.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat