Concentració de la UCFR Vall d'Aro pel Dia internacional contra el feixisme

INTERVÉ: Jordi Perales, Activista pels drets del poble gitano // Andrew Nicoll, Jamal Ahmed Amar i Yusupa Terera: UCFR Vall d'Aro

La Unitat contra el Feixisme i el racisme de la Vall d'Aro s'ha concentrat aquest dissabte al Parc de la Llibertat de Sant Feliu de Guíxols.
Coincidint amb el Dia internacional contra la discriminació racial s'han sumat al moviment internacional "world against racism" per reivindicar el dret a la igualtat entre races i ètnies.

Durant la concentració s'han dut a terme actuacions musicals i xerrades com la de Jordi Perales amb "L'holocaust gitano, l'holocaust oblidat", amb el propòsit de visibilitzar i denunciar la discriminació que ha patit i pateix el poble gitano. Durant l'acte també hi ha intervingut Yusupa Terea amb una xerrada sobre el racisme institucional que dificulta la regularització i conseqüentment l'accés a la denúncia.

Des de la UCRF volen combatre els actes de discriminació racial amb els que encara s'han d'enfrontar dia a dia moltes persones en el nostre país. Hem tingut l'oportunitat de parlar amb Yusupha Terea, víctima d'actes racistes, que ens ha explicat l'experiència de passar un dia al calabós per no portar mascareta.

La Unitat contra el Racisme i Feixisme de la Vall d'Aro, concretament, es va formar per primera vegada el 2010 i després d'un temps de silenci va reviure el passat 15 de febrer amb motiu dels resultats de la jornada d'eleccions del 14F. Per la UCRF l'increment d'escons de partits com VOX fan palesa la necessitat de seguir lluitant contra les ideologies discriminatòries existents.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat