Tània Verge inaugura una exposició pels Drets Humans a un vaixell Open Arms

Palamós

Data: 15/11/2023

Palamós acull al seu port l'exposició flotant "El Mar la Frontera més ampla", a on de la mà de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, s'han donat a conèixer les conseqüències que deixen les vulneracions dels drets humans durant els processos migratoris a la vida de les persones, entre altres problemes relacionats amb els drets humans que té plantejats el món al segle XXI.

Amb motiu del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge i Mestre, ha inaugurat al port de Palamós l'exposició "El Mar la frontera més ampla" a bord del vaixell Open Arms.

Durant les pròximes setmanes, doncs, l'exposició flotant es podrà veure als ports de Barcelona, Tarragona i la Ràpita amb l'objectiu de visibilitzar l'empremta que deixen en la vida de les persones les vulneracions dels drets humans durant els processos migratoris, entre d'altres.

Així doncs, un altre de les intencions d'aquesta exposició, és relacionar els Drets Humans amb els problemes que té plantejats el món i també la societat catalana i europea del segle XXI, reivindicar-ne la vigència i conscienciar sobre la necessitat de garantir-los.

Un altre exemple de treball per a la defensa dels Drets Humans des del territori i també a fora, que ha dut a terme el seu discurs durant l'exposició, i que d'una manera o altre representa a totes les persones i entitats defensores de les comarques gironines, ha estat l'activista Erika Zárate.

Per altra banda, l'activista Joan Serra, ha explicat també com 75 anys després, encara es continuen produint vulneracions dels Drets Humans que posen en risc la vida de moltes persones i la viabilitat del Planeta.

En finalitzar la inauguració, s’ha fet una visita guiada a l’exposició que explica els motius de la migració forçada, les dificultats per accedir a vies segures per migrar i les traves administratives per començar una nova vida a Catalunya, especialment per a les persones provinents del continent africà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat