Allau de sol·licituds per comprar tests d'antígens a les farmàcies de la comarca

Baix Empordà

Data: 18/01/2022

Degoteig constant de clients que entren a les farmàcies per comprar un test d'antígens. Des d'aquest dissabte, en concret, les proves d'autodetecció del coronavirus presenten el preu regulat i això, s'ha traduït amb un nou pic de demanda, que ha rememorat l'estampa dels dies previs a Nadal.

Algunes farmàcies, de fet, han arribat a experimentar cues de clients a l'exterior del seu local. Si bé és cert que els professionals han entomat la mesura amb bon peu, també remarquen que s'ha hagut d'aplicar a correcuita.

Per Nadal, els proveïdors van augmentar el preu
L'alta demanda de tests ràpids durant les festes va propiciar que els proveïdors n'augmentessin el preu. Ara, instaurat el topall de 2,94 euros, alguns establiments han de vendre les proves per sota del que van arribar a pagar.

A la farmàcia Lisbona un 80% dels tests supervisats dona positiu
A més dels tests d'auto detecció realitzats al domicili, les farmàcies adherides al programa TAR de la Generalitat efectuen proves supervisades i notifiquen els resultats positius. Durant les últimes setmanes, la farmàcia Guillermo Lisbona de Platja d'Aro afirma que un 80% de les mostres realitzades al local dona positiu i que cada dia reben una mitjana de 30 trucades.

Amb el retorn a l'escola s'ha incrementat la demanda
Si això no fora prou, la tornada a l'escola els ha suposat un volum extra de feina. Han de dur a terme tests gratuïts als contactes estrets de l'alumne que ha donat positiu en una aula. Davant la situació, algunes farmàcies han optat per organitzar-se per torns.

Tres centres de la comarca amb grups confinats
Tanmateix, l'oferta de tests d'antígens es preveu que es torni a estabilitzar en el transcurs d'aquesta setmana. Actualment a la comarca, un 30% de les proves realitzades dona positiu i ja hi ha tres centres, com són l'Escola La Vila de Palamós, la Llar d'Infants els Belluguets de Palafrugell i l'Escola Empordanet de la Bisbal, que tenen un grup confinat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat