Els col·lectius feministes del Baix Empordà convoquen una vaga general el 8-M

Intervé: Marina Puig, Grup de Dones la Bisbal

La lluita feminista es reivindica cada any amb més força el 8 de març. Aquest 2020 però, el 8-M cau en diumenge i al no ser dia laborable serà complicat que es portin a terme les accions reivindicatives habituals. L'any 2019 la vaga va tenir un gran seguiment a nivell nacional i encara que aquest any el dia assenyalat caigui en cap de setmana, els col·lectius feministes del Baix Empordà s'han alineat per convocar la vaga el proper diumenge

Com a novetat al Baix Empordà els col·lectius feministes han treballat de manera conjunta per aquest 8-M. Aquest any a la Bisbal es voldrà reivindicar les dones i el treball a partir de la memòria històrica. Per aquest motiu, s'ha gravat un documental a fi de fer un homenatge a les dones treballadores on es recull també la complexitat de la vida laboral amb la conciliació familiar. 

A Palamós, Calonge i Torroella es faran actes com un mural participatiu, una festa amb punxadiscs el dissabte a la Planassa i diferents performances com la del 'El violador ets tu'. 

A Sant Feliu el col·lectiu de 'Les Violetes' farà un taller de pancartes el 8 de març. El mateix 8-M tots els col·lectius assistiran a una manifestació feminista a Girona a les 6 de la tarda.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat