Els agents de Policia Local de Platja d'Aro ja disposen de les càmeres corporals

Intervé: David Puertas, cap de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro

La Policia Local de Platja d'Aro ja ha començat a fer servir les noves càmeres corporals per millorar la vigilància. Es tracta d'un giny que els agents portaran incorporat a l'uniforme i que ha de contribuir a millorar la seguretat durant determinades actuacions policials. De fet, les càmeres només podran ser utilitzades en dues situacions marcades per un protocol i sempre s'haurà d'informar els ciutadans que estan sent enregistrats. 

Sempre que un agent finalitzi una actuació policial on s'hagin utilitzat les càmeres corporals, haurà d'elaborar un informe per justificar l'ús d'aquesta tecnologia i informar paral·lelament el comandament responsable del seu servei.

Aquest darrer, per la seva banda, haurà d'anotar l'hora, la data i el motiu de l'actuació en un llibre de registre, que estarà sempre a disposició de la fiscalia per qualsevol consulta que es vulgui realitzar. 

La utilització de càmeres corporals s'impulsa amb l'objectiu de protegir agents i ciutadans, i està inspirada en la policia de Londres. 

La incorporació de les càmeres s'ha fet després de rebre l’informe favorable de la Comissió de Videovigilància de Catalunya. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat