La comunicació a través de llengua de signes, un món encara per descobrir

El 23 de setembre se celebra el Dia Internacional de la Llengua de Signes. El perquè d’aquesta data es deu al fet que el 23 de setembre de 1951 es va constituir la Federació Mundial de Sords que agrupa 135 associacions estatals de sords i més de 70 milions de persones sordes d’arreu del món.

El Dia Internacional de les Llengües de Signes va ser fixat el dia 23 de setembre de 2017 per les Nacions Unides, per promoure la conscienciació sobre la importància de les llengües de signes i per a la plena realització dels drets humans de les persones sordes. De totes maneres, avui dia encara és una professió poc coneguda, i no tothom coneix de què tracta l'ofici del llenguatge de signes.

A més, segons la intèrpret, Marta Vericat, l'accessibilitat dels ajuntaments contractant aquest tipus de servei encara és molt poca, i encara queda molt per fer per tal que les entitats, tant públiques com privades, millorin els serveis i aprofitament dels recursos amb relació a l'ofici del llenguatge de signes.

Per altra banda, el món de les persones de la comunitat sorda cada vegada es va coneixent més, però a poc a poc, i a més de forma recent. Per exemple, saps si en general, totes les persones de la comunitat sorda es comuniquen a través del llenguatge de signes, i si és difícil aprendre aquest tipus de llenguatge, o a on el podries aprendre tu també? Ens ho explica la intèrpret, Marta Vericat.

Per aquest motiu, si saber llenguatge de signes fos habitual, la qualitat de vida de les persones sordes milloraria molt, i més tenint en compte, que tot i ser possible, no és fàcil ni pràctic únicament comunicar-se a través de la lectura dels llavis.

A diferència de la creença popular, la llengua de signes no és igual a tot arreu, així que amb tot, queda clar que encara queda molta feina per fer, per tal que desapareguin les barreres de comunicació.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat