Calonge inicia el programa per la creació d’un hub tecnològic

INTERVÉ: Arturo Prades, Regidor de Promoció Econòmica de Calonge-Sant Antoni.

Calonge i Sant Antoni inicia el projecte de creació d'un hub que permeti fer néixer i créixer a empreses que desenvolupin solucions tecnològiques per a municipis amb les mateixes característiques diferencials com són tenir un territori urbà dispers i una població que fluctua moltíssim en funció de l'època de l'any.

Aquest projecte, conegut amb el nom de 'Smart Town', consisteix en un curs de post grau que s'emmarca dins d'un conveni amb Catalunya Empren i que té una previsió de desenvolupament de quatre anys. L'objectiu és fomentar l’ocupació, la creació d’empreses d’alta qualificació tecnològica i atraure talent al municipi. 

El curs d'especialització tindrà una duració de tres mesos i constarà de tres fases: formació amb eines tecnològiques, detecció de reptes i creació de projectes. En aquesta última fase se'ls assignarà un mentor per tal de que el projecte es converteixi en un producte o servei que surti al mercat. 

Les solucions desenvolupades disposaran a Calonge i Sant Antoni d’un banc de proves i posteriorment pondran vendre els seus productes a municipis amb característiques similars. 

El màxim d'alumnes que es poden gestionar en aquesta primera edició són 20 i a data d'avui només queden 3 places lliures.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat