Familiars i amics es retroben després de dos anys a l'Aplec de Pedralta

L'aplec de Pedralta s'ha tornat a celebrar després de dos anys d'aturada, a causa de la pandèmia. Enguany, s'han recuperat les activitats del migdia, per tot seguit, reunir als familiars i veïns en un dinar de germanor.

Fa 61 anys que els vilatans de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro es reuneixen amb motiu de l'aplec de Pedralta. En concret, es tracta d'una trobada de germanor que es desplega entorn d'una pedra basculant de més de 100 tones, atorgant-li el distintiu de ser la més gran d'Europa. La festivitat, d'enguany, s'ha celebrat aquest diumenge i s'ha dotat d'un significat especial, ja que després de dos anys d'aturada per la pandèmia els ciutadans tenien ganes de retrobar-se.

Al migdia, s'han emprès els concursos d'allioli, així com de rams i conjunts de flors boscanes. A l'hora de dinar, les taules i les cadires s'han instal·lat a l'esplanada de Santa Escolàstica, per tot seguit, aplegar els més menuts en un espectacle infantil a càrrec de Jordi Tonietti. Entrada la tarda, i com no podria ser d'una altra manera en uns municipis mariners, La Taverna del Xatrac ha realitzat una cantada d'havaneres amb cremat inclòs.

Així doncs, amb l'aixecament de les restriccions es recuperen gradualment les trobades entre familiars i amics. L'Aplec de Pedralta n'és un exemple, i manté viva la tradició de traslladar-se de pares a fills. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat