Palafrugell rep els infants Sahrauís acollits per passar l'estiu al Baix Empordà

Els infants sahrauís acollits per passar l'estiu al Baix Empordà, ja han estat benvinguts en una trobada a Can Genís amb les seves famílies d'acollida. La iniciativa forma part del projecte "Vacances en Pau" de l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí de Girona.

Ja han arribat els infants sahrauís que passaran l'estiu a Palafrugell i a Torroella de Montgrí, gràcies al projecte "Vacances en Pau" que organitza l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí de Girona.

El punt de trobada va ser a Can Genís, on els nens i nenes sahrauís acollits van poder gaudir d'un regal de benvinguda i van preparar un berenar refrescant.

Els infants que s'acullen tenen entre 8 i 12 anys i alguns solen repetir cada estiu amb les mateixes famílies. Per a tots ells, els hi representa un gran contrast del nivell de vida, ja que provenen dels campaments de Tindouf, ubicats al desert algerià, on arriben a temperatures de 50 °C durant l'estiu, amb poca aigua i sense electricitat. Aquí milloren la seva alimentació amb productes frescos, gaudeixen de la platja i la piscina i se'ls sotmet a un examen mèdic complet.

Per a moltes famílies acollidores, la comunicació amb el nen és tot un repte, tot i que a partir dels 9 anys se'ls ensenya el castellà a l'escola com a segona llengua, moltes vegades es fan servir mètodes com el traductor i signes o senyals amb les mans.

Aquesta iniciativa d'acollida ja feia anys que portava fent-se des d'abans de la pandèmia, i ara que ja s'ha tornat a la normalitat, es comença a recuperar l'interès de famílies per acollir.

Des de "Vacances en Pau" es continua fent una crida per trobar famílies que acullin els infants que ja són a Catalunya i no tenen una família acollidora. Per a més informació sobre com fer-ho visita el web acapsgirona.cat.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat