Salut detecta 69 positius en el cribratge massiu que es va organitzar a Palafrugell

Salut detecta 69 positius en el cribratge massiu que es va organitzar a Palafrugell
Palafrugell

Data: 06/11/2020

El Departament de Salut ha detectat 69 persones positives en COVID-19 entre els participats al cribratge massiu que es va organitzar a Palafrugell els dies 30 i 31 d’octubre. L’objectiu de la campanya era trobar persones portadores del virus asimptomàtiques i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia. Entre els dos dies, es van recollir 1.511 mostres per fer proves de PCR, de manera que s’ha registrat un 4,65% de positius.
 
El cribratge massiu de Palafrugell es va oferir voluntàriament, i de manera prioritària, a persones d’entre 30 a 60 anys sense símptomes i que residien al municipi i que no se’ls hagués fet una PCR en els dies previs. Aquesta franja d’edat d’entre correspon al col·lectiu on s’han detectat la majoria dels positius actuals a la zona. El 94% dels participants al cribratge responien al perfil sol·licitat.   
 
Per dur a terme la campanya de cribratge es va treballar amb l’Ajuntament, que va facilitar el Pavelló Poliesportiu on es va muntar el dispositiu i va posar a disposició agents cívics. El dispositiu va ser organitzat per l’Institut Català de la Salut, a través dels equips mòbils que realitzen els cribratges poblacionals i en centres educatius, el Centre d’Atenció Primària de Palafrugell, gestionat pel SSIBE i el SEM, que va col·laborar amb la logística i recursos materials.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat