La Policia Local de Platja d’Aro alerta de l’augment del consum d’òxid nitrós

El consum d'òxid nitrós ha augmentat a Catalunya i això ho han detectat a Platja d'Aro. La policia local va detenir dos joves acusats d'un delicte contra la salut pública per vendre diverses ampolles del producte. L'òxid nitrós, conegut com a gas del riure, pot provocar problemes respiratoris, al·lucinacions i la mort.

La policia local de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró ha alertat de l'augment del consum d'òxid nitrós entre els joves. La detecció ha estat una sorpresa per la policia perquè aquesta droga no s'havia vist al municipi.

Quan van registrar el cotxe, els agents van trobar deu ampolles de 666 grams d'òxid, broquetes dispensadores i globus. Als detinguts, dos joves de 19 anys, ara se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública.

Conegut com el "gas del riure", l'òxid nitrós és una droga molt consumida a Europa a causa de la seva fàcil adquisició i el preu. La policia local ha assegurat que el Departament d'Interior està analitzant com tractar aquest consum entre els joves. És un producte legal que es ven a les farmacèutiques, però el delicte és vendre l'òxid en vàries dosis.

Alerten que el seu consum pot provocar aturades cardiorespiratòries, problemes mentals, al·lucinacions i pot arribar a causar la mort.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat