Gairebé un terç de les detencions del confinament dur van ser per violència masclista

Intervé: Francesc Cardús, cap APB Baix Empordà - Sant Feliu de Guíxols

Durant els mesos durs de confinament es van rebre 20 denúncies per violència masclista

Gairebé un terç de les detencions que els Mossos d'Esquadra van fer a la Vall d'Aro i Calonge durant el temps de confinament total van ser per violència masclista. El cos policial, conjuntament amb les diferents policies locals va rebre 20 denúncies per aquesta qüestió I va practicar 9 detencions de la trentena que hi va haver en els dos mesos de confinament dur.

El confinament va deixar les víctimes de violència masclista en una situació molt vulnerable. Sense escapatòria i tancades amb els seus agressors van haver de conviure 24 hores en el seu infern, fet que va fer la seva situació, si és possible, més insostenible. En previsió d'aquesta situació ajuntaments, entitats, policies locals i Mossos d'Esquadra van reforçar els serveis d'atenció a les víctimes, van impulsar campanyes com la dels establiments segurs i en el cas de l'ABP Baix Empordà-Sant Feliu de Guíxols, van fer el seguiment a més de 220 víctimes.

Segons el cos policial durant els dos mesos de confinament dur les discussions en l'àmbit domèstic van protagonitzar moltes de les sortides dels agents fora del patrullatge habitual.

A nivell nacional les trucades per violència masclista van créixer un 88% durant el confinament
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat