Programa d'actes i tallers pel Dia Contra la Violència Envers les Dones a Platja d'Aro

Programa d'actes i tallers pel Dia Contra la Violència Envers les Dones a Platja d'Aro
Commemoració a Castell-Platja d’Aro del Dia Contra la Violència Envers les Dones amb el lema Anem a l’arrel, plantem-nos contra la violència. L’Ajuntament de la mà de la Comissió d’Igualtat ha programat diverses activitats de sensibilització, del 7 al 28 de novembre per a totes les edats (cursos, tallers, cinefòrum, etc.). Les propostes van començar amb un taller d’autodefensa femenina per a joves de 14 a 29 anys cada dijous del mes al Palau
d’Esports i Congressos, que també ha inclòs una sessió oberta a noies i dones de totes les edats. Dimecres 20 de novembre (16-19 h) a la Masia Bas de Platja d’Aro s’hi farà el taller XnoGrafia amb Dona Cançó, que proposa a noies i nois de 1r i 2n d’ESO l’elaboració d’una cançó d’estil Trap, però desmuntant els discurs de la pornografia per apropar-los al respecte i a l’acceptació.

Divendres 22 de novembre (17.30-19 h) al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro activitat de sensibilització en el marc del Punt de Trobada de Gent Gran, i l’endemà dissabte (16.30 h) en el mateix espai, taller participatiu per a adults Moviendo el verso a càrrec de Lo Relacional: una acció formativa, creativa i participativa per generar consciència sobre els violències de gènere existents. Dilluns 25 novembre hi haurà els actes centrals de la diada que amb el lema Feminicidis oficials vs. feminicidis reals, amb una encesa d’espelmes a la Plaça Major de Platja d’Aro (17.30 h) i el recital poètic La boca descosida a la Sala d’Actes de l’Ajuntament (18 h) amb la rapsoda Alba Mascarella. Completen les propostes el taller sobre coeducació El color de les
joguines
. Per un Nada lliure de sexisme, dimarts 26 de novembre (17.30 h) a la Biblioteca Mercè Rodoreda amb d’Igualtat Creativa, adreçat a famílies amb infants; i darrerament, dues sessions de cinefòrum a partir de la pel·lícula Solas a càrrec de CIMAE, dimecres 27 i dijous 28 de novembre (17 h) als centres cívics de Castell d’Aro i Platja d’Aro respectivament.

En matèria de sensibilització, prevenció i intervenció, enguany l’Ajuntament ha estrenat en dues activitats -la Festa Major de Castell d’Aro i la Festa de Joventut d’inici de curs- un Punt Lila per fomentar la igualtat i la no discriminació per raó de gènere, lluitar contra la violència masclista, i oferir unes diades de gaudi amb llibertat i seguretat. Paral·lelament des de fa uns mesos s’està treballant en el Pla d’Igualtat Ciutadana 2019-2023 amb la voluntat d’ampliar la perspectiva de gènere de manera transversal en totes les polítiques i accions que es duguin a terme des de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. El document final que s’està elaborant amb la col·laboració de la consultora Igualtat Creativa ha d’impulsar la conscienciació en polítiques d’igualtat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat