La Bisbal d’Empordà i Cuevas Bajas certifiquen el seu agermanament

La Bisbal d’Empordà i Cuevas Bajas certifiquen el seu agermanament
La Bisbal d'Empordà

Data: 18/03/2019

La Bisbal d’Empordà i Cuevas Bajas segueixen fent camí per consolidar el seu agermanament i aquest cap de setmana s’ha fet el pas definitiu. Un autocar amb 55 persones procedents de Cuevas Bajas s’han desplaçat al municipi aquest cap de setmana. Entre els veïns de Cuevas, el seu alcalde, Manuel Lara.  El motiu és l’àmplia programació d’activitats de les Jornades  ’agermanament de Cuevas Bajas amb la Bisbal d’Empordà'.

La jornada va arrencar el dissabte, a les 16h, amb la rebuda municipal a la Sala de Plens de l’Ajuntament de la Bisbal, on l’alcalde de Cuevas Bajas,  Manuel Lara, i l’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, van signar el certificat d’agermanament. Seguidament, a les 17h al Teatre Mundial, amb l’acte de benvinguda a les persones assistents a l’intercanvi i la projecció del documental El barro que nos une i un vídeo resum del procés de fabricació del mural.

El plat fort de les jornades va tenir lloc diumenge, a partir de les 11 h, amb la visita a la nova plaça de Cuevas Bajas (carrer Josep Irla, davant de l’Escola Joan de Margarit) i el mural ceràmic realitzat per Joan Raventós i David Rossell de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal (que s’acabarà properament. L’acte va concentrar centenars de persones i va arrencar amb parlaments de la regidora de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de la Bisbal, Maite Bravo que s’ha mostrat satisfeta per la iniciativa i ha volgut donar les gràcies a tothom que ho ha fet possible.

Seguidament hi va haver parlaments de Concepció Comas, membre de la comissió d’agermanament: «Felicitem-nos de nou i seguim avançant en aquest camí de coneixement mutu i de respecte», ha declarat. També va intervenir l’escriptor bisbalenc Antoni Puigverd, que va destacar els valors que van aportar les persones que van arribar de Cuevas Bajas a la Bisbal: «van aportar alegria i desinhibició, flexibilitat i, trencant tòpics, van donar-nos també lliçons de treball i esforç».

Tot seguit va intervenir un referent cueveño a la Bisbal d’Empordà: Manuel Lara. Visiblement emocionat, Lara va donar les gràcies a totes les persones que
han fet possible la plaça de Cuevas Bajas a la Bisbal. També ha fet especial incís en el valor de mural ceràmic: «Gràcies a aquesta meravellosa peça es barregen físicament els fangs d’ambdós orígens, talment com passa amb les dues terres, Cuevas Bajas i la Bisbal som un sol poble». Els respectius alcaldes de la Bisbal i de Cuevas Bajas també van fer un agraïment, celebrant la nova plaça. «És necessari conèixer d’on venim per saber on anem i és per això que amb aquesta nova plaça i aquest mural avui es fa un gran pas conjunt», ha declarat Sais.

La jornada també va incloure un vermut popular amb una ballada de sardanes amb la Cobla de l’Escola municipal de música Conrad Saló. A més es va fer una cantada de cobles i sevillanes a càrrec del Duo Milanna’s (de la Casa Cultural de Andalucía de la Bisbal). A més es va plantar una olivera de Cuevas Bajas a la Biblioteca Lluïsa Duran. Finalment l’acte va culminar amb una arrossada popular al Pavelló Firal amb actuació musical de la Bicha inclosa.

Demà dimarts a les 10.30 h es farà una visita guiada a la Bisbal, partint de l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà, passant pel nucli antic i finalitzant al cementiri municipal. De cares a la tarda, a partir de les 16.30 h, es visitarà el Terracotta Museu i la zona comercial de l’Aigüeta.

Cuevas Bajas és una població de Màlaga agermanada amb la Bisbal d’Empordà. Actualment, compta amb uns 1.600 habitants d'on provenen gran part de famílies que, entre 1946 i 1980 van arribar des d'aquesta població a la Bisbal. Eren unes 800 persones que van arribar a la ciutat buscant un nivell de vida millor, contribuint, a més, al progrés de la Bisbal.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat